6 Greșeli la cumpărarea unei friteuze cu aer

Da, a existat un aparat care în ultimii ani și-a crescut enorm numărul vânzărilor, acelea sunt friteuze cu aer, de vreme ce au devenit la modă pentru toate virtuțile lor.

6 Greșeli la cumpărarea unei friteuze cu aerÎn prezent, există multe mărci și un număr bun de modele diferite de vânzare, lucru care este chiar bine să îl putem alege pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor noastre.

Problema apare atunci cand in momentul achiziției facem anumite greșeli și nu ne uităm la anumite detalii care ar defini alegerea unui model sau altuia, făcând de multe ori să ajungem să greșim.

Pentru ca aceste defecțiuni să nu se vadă după momentul achiziției, cel mai bine este să știm despre ele și astfel să le evităm, lucru care ne va determina să ajungem să cumpărăm modelul precis de care avem nevoie și să nu avem senzația că am aruncat banii.

Evident, vreau să vă ajut și de aceea urmează sa analizez principalele greșeli care se fac atunci când vrem să cumpăram o friteuză cu aer și acele detalii care tind sa treacă neobservate.

Ce este o friteuza cu aer?

Cuprins

Friteutoarele cu aer, sau cum sunt cunoscute și Air Fryer (numele său în engleză), sunt o invenție relativ recentă, care a fost realizată pentru prima dată de compania germană Phillips.

Acest brand a prezentat în 2010 la Târgul Internațional Funkausstellung, mai cunoscut sub numele de IFA, o friteuză care folosea tehnologia Rapid Air, al cărei brevet era deținut de compania americană Turbochef Technologies în 2006, dar până atunci era doar pentru uz profesional.

Din acel moment au început să apară o mulțime de mărci și modele diferite, care au pus stăpânire pe piață până astăzi, când acest tip de aparat de bucătărie are cel mai mare boom.

Sistemul de operare este cu adevărat simplu, deoarece nu fac decât să supună alimentele unui aer cald care circulă constant în interiorul lor, lucru care se realizează datorită acțiunii unui ventilator.

Este ceva asemănător cu ceea ce faci cu un cuptor electric, dar cu o concentrație mai mare de temperaturi și circulație, ceea ce le permite să ajungă uniform în toate zonele alimentelor.

Mai este ceva ce trebuie sa știi, din moment ce vorbim de friteuze fara ulei, este destul de relativ, întrucât daca ceea ce ne dorim este sa se rumenească si sa o faca crocanta, orice gătim, toate mărcile recomanda sa stropim puțin ulei pentru a obține acest rezultat.

Odată ce știm ce sunt și cum funcționează, cel mai bine este să cunoaștem acele greșeli care se fac la cumpărarea acestui tip de dispozitiv pentru bucătărie.

Daca avem clar toate aceste detalii, in final vom ajunge sa cumpăram modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor noastre sau ne vom da seama ca acest tip de friteuza nu este pentru noi.

În mod clar orientat spre sănătate

Una dintre primele greșeli pe care oamenii le fac atunci când intenționează să cumpere acest tip de dispozitiv este să creadă că gătirea va fi exact aceeași cu cea a unei friteuze tradiționale.

Îmi pare rău, dar este ceva care trebuie negat. Este foarte asemănător în multe privințe și în multe tipuri de alimente cu friteuzele pe care le-am folosit toată viața, dar evident că nu este exact la fel.

Aceste friteuze sunt clar orientate spre gătit cu mult mai putina grăsimi, ceea ce înseamnă ca vom castiga in sănătate, dar va fi o mica diferență cand vine vorba de gust, suntem foarte obișnuiții cu acele aparate care aveau litri si litri de ulei.

Dar este adevărat că unele alimente, precum aripioarele de pui, ar exista un număr bun de oameni care nu ar ști în ce tip de friteuză au fost gătite.

Cu toate acestea, vrem să lămurim că, deși nu este același, este foarte aproape. Fiind clar această mică diferență, nu ar trebui să fim dezamăgiți dacă cumpărăm o friteuză cu aer.

Spațiul pe care il ocupa

O alta greșeala care se face si destul de des este că nu ținem cont de dimensiunile friteuzei și ajungem să fim surprinsi cand o avem deja practic in bucătărie.

Trebuie sa ne asiguram ca intra fara probleme in spațiul pe care i l-am rezervat si, daca nu, să căutam un model cu alte dimensiuni mai adecvate, ținând cont că nu sunt aparate tocmai compacte.

Pentru câți?

Înainte de a achiziționa o friteuza cu aer, trebuie sa ne întrebam pentru câte persoane ne dorim sa fie, deoarece de obicei este ceva ce nu se ia în considerare.

Cu alte cuvinte, putem fi hipermetropi și, dacă suntem doi oameni în casa noastră, să cumpărăm unul care să gătească pentru 3 sau 4 meseni la un moment dat în cazul în care avem vizitatori. Dar ar fi total absurd să achiziționăm o friteuză cu aer pentru 6, pentru că sunt mai scumpe, ocupă mult mai mult spațiu și s-ar putea să nu le folosim din plin aproape niciodată.

Deși ți se poate părea ciudat, de multe ori acest tip de dispozitiv este cumpărat fără să te uiți pentru câte persoane este pregătit.

Cât de ușor se poate spăla

Alte fațete pe care tindem să le uităm atunci când cumpărăm acest tip de friteuză este să știm dacă într-adevăr avem de-a face cu un dispozitiv care ne oferă facilități la spălare.

Multe dintre modelele de pe piață permit ca mai multe dintre părțile lor interioare să fie spălate în mașina de spălat vase, deoarece poate fi dezasamblată, făcând acest proces extrem de ușor de realizat.

De aceea te sfătui să cumperi o friteuză care să-ți permită o spălare ușoară, să pierzi cât mai puțin timp cu această sarcină.

Sisteme de securitate

În dispozitivele asemănătoare celor despre care vorbim, mulți oameni acordă atenție volumului lor, designului sau anumitor capacități tehnice, să zicem mai spectaculoase, cum ar fi capacitatea de a se conecta la Wi-Fi-ul casei noastre, lăsând uitată problema de securitate.

Este important să avem o friteuză în care să avem anumiți parametri siguri garantați pentru a nu se întâmpla nimic rău.

De exemplu, ar fi bine sa aibă un sistem de oprire după ce nu a folosit aparatul o perioada îndelungata, cu un sistem de detecție in cazul arderii alimentelor, cu protecție împotriva supraîncălzirii sau un sistem de izolare a acestora împotriva supratensiunilor.

Alte detalii

Și în sfârșit, mai mult decât greșeli, am putea vorbi despre anumite detalii de care am putea ține cont și atunci când ne cumpărăm cea mai bună friteuză cu aer posibil pentru noi.

Unele dintre aceste detalii ar putea fi faptul că dispozitivul are un sistem pentru a-și putea programa atât pornirea, cât și oprirea, un buton de pauză în cazul în care dorim să oprim gătitul, un sistem de menținere a alimentelor calde și chiar un set de rețete care ne conduc la mod atunci când gătiți tot felul de alimente.

Cu tot ce ai putut citi în acest articol, nu vei mai face anumite greșeli care pot face ca rezultatul final al achiziției tale să nu fie atât de satisfăcător pe cât ar putea fi.

Astfel vei avea friteuza cu aer care ti se potrivește cel mai bine, conform nevoilor pe care le ai in acest moment precis.

6 Greșeli la cumpărarea unei friteuze cu aer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
%d blogeri au apreciat: