Experiența mea cu friteuza fără ulei COSORI

Am cumpărat friteuza fără ulei COSORI si in acest articol va voi povesti despre experiența mea 😉.

Avantaje și Dezavantaje

Avantaje
 • Fiind pătrat, coșul are o suprafață „utilă” mai mare
 • Are o funcție de „agitare” care vă avertizează să întoarceți mâncarea
 • Are o opțiune de preîncălzire și păstrare la cald.
 • Materialul său anti aderent este de calitate
 • Include o carte de bucate cu 100 de rețete
 • Piesele individuale se pot spăla în mașina de spălat vase
 • Interiorul este din otel inoxidabil
Dezavantaje
 • Nu este ușor, dar greutatea ii conferă stabilitate
 • Ocupă spațiu pe blat (vezi video)
 • Aș adăuga opțiunile pentru pornire întârziată și aș elimina automat alimentele

De unde pot cumpăra aceste friteuze?

O opțiune este să cumpărați această friteuză de pe site-ul distribuitorului.

Magazin

Preț

Link

764,33 Lei cu TVA inclus

679 Lei cu TVA inclus

799.33 Lei (plata în rate disponibilă)

799,98 Lei (Rate disponibile)

Comparativa între versiunile pe care le are friteuza fără ulei Cosori

Model

CP137-AF

CP158-AF

CS 158-AF

FCA-L501

Capacitate

3,5 Litri

5,5 Litri

5,5 Litri

4,7 Litri

Putere

1500 W

1700 W

1700 W

1500 W

Programe

11

11

11

7

Wifi

❌

❌

✅

❌

Dimensiunile Friteuzei

31 x 28 x 27 cm

32 x 30 x 30 cm

32 x 30 x 30 cm

27,2 x 27,5 x 30,3 cm

Dimensiunile cuvetei

19 x 9 cm

23 x 10 cm

23 x 10 cm

21 x 10 cm

Culori

⚫

⚫⚪🔴

⚫

🔵

Caracteristici comune tuturor friteuzelor fără ulei Cosori

Cele 4 modele pe care le are friteuza fără ulei Cosori sunt foarte asemănătoare între ele. În tabelul de mai sus puteți vedea singurele diferențe dintre diferitele friteuze fără ulei de la marcă. Aceste câteva diferențe sunt în:

 • Capacitate
 • Putere
 • Dimensiuni
 • Culori
 • Număr de programe
 • Dacă au sau nu wifi
Restul caracteristicilor sunt exact aceleași pentru toate, așa că următoarea analiză este valabilă pentru oricare dintre versiunile sale.

Capacitatea

Unul dintre avantajele friteuzelor Cosori față de altele este că, fiind pătrate, cu aceeași capacitate în litri, au o suprafață mai mare la bază, ceea ce vă permite să așezați mai multe alimente într-un singur strat (fără să le îngrămădiți). Astfel vei face ca aerul fierbinte sa ajungă mai bine la tine din toate pârțile si este mai puțin necesar sa il întorci pentru a obține o gătire uniforma

Pentru a vedea câte porții putem obține cu o friteuză fără ulei, o regulă generală este să luăm în considerare litri pe porție.

În cel de 3,5 litri se potrivesc perfect 900 de grame de cartofi tăiați fâșii. In video puteti vedea cum am pus 1 kg de cartofi întregi într-un singur strat.

Putere

Toate versiunile sunt în gama de putere mare pentru capacitatea lor . Normal este să ai între 1300 și 1500 W pentru 3,5 litri și să crești 100 W pentru fiecare litru de capacitate în plus (adică 1700W pentru 5,5 litri).

Programe

Cu excepția friteuzei de 4,7 litri (care are 7 programe), toate încorporează 11 programe prestabilite pentru diferite alimente care au deja temperatura și timpul potrivit pentru fiecare.

Tabloul de programe de la friteuza fără ulei Cosori

Aceste programe sunt:

 • Friptură
 • Pui
 • Pește
 • crustacee
 • Slănină
 • Produse congelate
 • Chipsuri
 • Legume
 • Legume
 • Deserturi
 • Pâine

Funcții suplimentare

Funcțiuni pe care le are friteuza fără ulei Cosori

 • Funcția de preîncălzire: Îndeplinește aceeași funcție ca atunci când preîncălziți uleiul, că de îndată ce introduceți mâncarea, exteriorul acestuia este etanșat de temperatura ridicată, astfel încât să obțină acea textura crocantă la exterior și fragedă la interior.
 • Funcția „Shake”: Această funcție nu este obișnuită la alte friteuze. La fel ca in friteuzele fără ulei este normal sa fie nevoit sa amesteci mâncarea astfel încât sa se gătească uniform, friteuza fără ulei Cosori te avertizează când ar trebui sa o faci.
 • Funcția de păstrare la cald: puteți alege temperatura și timpul potrivite, astfel încât mâncarea să rămână la punctul potrivit când s-a terminat de gătit.
 • Protecție la supraîncălzire: Pentru mine este o caracteristica foarte importanta (si una pe care nu o au multe friteuze), deoarece îți permite sa dai friteuzei o utilizare intensă fara teamă, deoarece aparatul in sine detectează daca se suprasolicită. și se oprește pentru a proteja motorul.
 • Posibilitatea de a vedea temperatura și ora în același timp: vă scutește de a fi nevoie să apăsați un buton pentru a vedea una sau alta
 • Puteți schimba atât temperatura, cât și ora în timp ce rulează , fără a fi nevoie să întrerupeți sau să reporniți programul: Va părea o prostie, dar la alte friteuze, odată ce ați ales programul, dacă doriți să îi acordați mai mult timp pentru că atunci când veți deschide-l crezi ca mai lipsește sau vrei sa crești temperatura ca sa fie mai prăjita, trebuie sa aștepți sa se termine programul sau sa se închidă și să repornească. Cu această caracteristică nici nu trebuie să întrerupeți programul.

Cartea de rețete care se include cu friteuza

Are una dintre cele mai complete cărți de rețete (o poți descărca e aici) care se găsesc în prezent pe piață pentru friteuze fără ulei. Există 100 de rețete, în timp ce majoritatea (cele care includ rețete) oferă între 20 și 40 de rețete.

Așa cum scrie chiar în descrierea produsului, marca COSORI oferă cartea de rețete FIZIC în engleză și germană și cele DIGITAL în engleză, spaniolă, franceză, italiană și germană.

Asta înseamnă că atunci când vei cumpăra friteuza vei primi cartea de rețete în engleză, dar ți-o trimit în spaniolă pe e-mail. O puteți descărca acum în română de la acest link.

Exterior

Designul său elegant și discret, care se potrivește oricărui stil de decor și, având o formă pătrată, folosește mai bine spațiul.

Are 4 picioare antiderapante care, împreuna cu greutatea sa (nu este ușoară), il fac un dispozitiv foarte stabil, care nu se mișcă niciodată cand scotii si introduci coșul.

Are o suprafață tactilă mare care vă permite să gestionați toate programele și funcțiile. Unul dintre avantajele ecranului său este că arată temperatura și ora în același timp, astfel încât nu trebuie să vă schimbați în continuare pentru a le vedea pe fiecare.

Are un orificiu de ventilație pe spate care acționează ca un „extractor” pentru friteuză. De aceea trebuie sa il așezi la cativa centimetri de spatiu de perete atunci cand este in funcțiune.

Interior

Rezistența și interiorul friteuzei fără ulei CosoriInteriorul său este realizat din oțel inoxidabil . Atat cosul cat si galeata sunt acoperite cu un material antiaderent fara BPA si PFOA , cu certificate de siguranță CE si RoHs.

Rezistența anti aderenței este importantă, deoarece majoritatea friteuzelor fără ulei încep să se strice acolo.  Anti aderența din această friteuză este de foarte bună calitate (unul dintre motivele pentru care am ales-o). În orice caz, aveți piese de schimb pentru coș la acest link.

Are o rezistenta in vârf care încălzește aerul și un ventilator puternic care il circula cu viteza mare in jurul alimentelor.

Acesta este secretul unei friteuze fără ulei. La friteuzele tradiționale, uleiul ajunge peste tot in mancare, iar in friteuzele fara ulei este aerul la temperatura ridicata care înconjoară mâncarea pentru a obtine acea atingere crocanta caracteristica prăjiturilor.

Analiza fiecărei friteuze fără ulei Cosori

Odată ce am văzut caracteristicile pe care toate modelele le împărtășesc, să trecem la o analiză mai profundă a fiecărui model, marcându-le diferențele astfel încât să-l poți alege pe cel mai potrivit pentru tine:

Friteuza fără ulei Cosori 3,5 litri (CP137-AF)

Friteuza fara ulei Cosori 3-5 litros

Opțiune ideală pentru persoane sau cupluri. In capacitatea sa de 3,5 litri poți pune aproape 1kg de cartofi sau câteva pulpe de pui cu legume.

Friteuza Cosori fara ulei 5,5 litri (‎CP158-AF)

Friteuza Cosori fără ulei 5-5 litri ‎CP158-AF

Dacă sunteți 3 sau mai mulți membri ai familiei, recomandarea mea este să alegeți varianta de 5,5 litri pentru a vă putea pregăti preparatele într-un singur lot.

Având o capacitate mai mare, are o putere mai mare decât modelul de 3,5 litri. Puterea sa de 1700 W este suficientă pentru a găti alimente cu aceeași viteză ca și cei 1500 W ai ​​surorii sale mai mici.

In fine și ca o curiozitate, este singurul model in care poți alege culoarea:

Cosori 5.5 L roșu Cosori 5.5 L negru Cosori 5.5 L albă
Cosori 5,5 litri roșie Cosori 5,5 litri neagră Cosori 5,5 litri albă

Friteuza Cosori fără ulei 5 5 l wifi (CS 158-AF sau “Cosori smart”)

Friteuza fără ulei Cosori cu wifi

Acest model este exact același cu cel obișnuit de 5,5 litri, dar încorporează un semnal Wi-Fi pentru a putea controla friteuza de pe mobil.

app VeSyncTrebuie doar să descărcați aplicația gratuită „Vesync” și odată conectat puteți activa friteuza, modificați temperatura și timpul de gătire și o opriți. Toate acestea fără să te ridici de pe canapea 🙂. App pentru iPhone ce se poate descărca aici. În schimb aplicația pentru dispozitivele Android se poate descărca aici.

 

În plus, puteți căuta rețete specifice pentru friteuza dvs. în aplicație (cu toate ingredientele și pașii acesteia), le puteți personaliza și le puteți salva în favorite. De asemenea, puteți salva istoricul de gătit al rețetelor pe care le faceți.

Friteuza Cosori fara ulei 4,7 litri

friteuza fără ulei Cosori 4,7 litri

friteuza fără ulei Cosori de 4,7 litri are mai multe diferențe în comparație cu partenerii săi de marcă, începând cu imaginea sa.

Panoul său tactil este situat în partea de sus și este realizat din sticlă călită în loc de plastic.

Ca minusuri, are 7 programe de gătit presetate in locul celor 11 ale celorlalte modele. Personal, nu dau mare importanta acestor programe, întrucât fac doar setarea temperaturii si timpului (si deja îți spune in rețete), dar dacă este important pentru tine, este un aspect de luat in calcul.

În cele din urmă, este modelul care folosește cel mai bine spațiul său, deoarece este cel care oferă cea mai bună capacitate interioară în comparație cu dimensiunea exterioară.

Cosori 3,5 litri vs Cosori 5,5 litri

Modelele CP137-AF (3,5 litri) și CP158-AF (5,5 litri) aparțin aceleiași serii, cunoscută și sub numele de Cosori Premium. Prin urmare, sunt exact aceeași friteuzăSingurele diferențe ale sale sunt capacitatea, dimensiunile și faptul că cel de 5,5 litri are cu 200W mai multă putere (1700W față de 1500W).

Accesorii friteuza fără ulei Cosori

Pentru a adăuga versatilitate, are și un pachet de 6 accesorii  care extind posibilele preparate la rețete de prăjituri, pizza, pâine și ouă.

Sunt accesoriile oficiale ale brandului : Se potrivesc perfect, pot fi mașina de spălat vase și sunt fabricate cu materiale sigure, de înaltă calitate pentru uz alimentar, fără BPA și cu certificate de siguranță.

Include (imaginile de mai jos):

 • 1 x Formă pentru patiserie (18,5 cm)
 • 1 x Tavă pentru pizza (16,5 cm)
 • 1 x Suport din oțel inoxidabil. (17,8 cm)
 • 1 x Raft cu 4 frigărui (17,5 cm)
 • 1 x Covoraș de silicon (17,8 cm)
 • 1 x Matriță pentru budincă (16,5 cm)

Vine și cu un ghid de pornire rapidă (în engleză)

Sunt făcute special pentru friteuza fără ulei Cosori, dar vor funcționa pentru aproape toate friteuzele fără ulei.

Experiența mea cu friteuza fără ulei Cosori de 3,5 litri (opinie).

Am achiziționat deja aceasta friteuza după ce am analizat multe opțiuni pentru ca in opinia mea are un raport calitate / preț excelent .

De când l-am cumpărat am gătit cartofi prăjiți, diverse tipuri de friptură, legume prăjite, pui prăjit și chiar sardine. Și în toate cazurile mi-a plăcut rezultatul .

Am încercat sa gătesc cu puțin ulei și am încercat fără ulei dar trebuie sa spun ca îmi place ceva mai mult rezultatul cu jumătate de lingura de ulei, dar diferența este minimă.

Dacă trebuie să reproșez ceva, este zgomotul care este asemănător cu cel al unui extractor, dar este ceva obișnuit la friteuzele fără ulei, deoarece mișcă aerul în jurul alimentelor.

Dacă ar avea opțiunea de a amesteca automat alimentele, ar fi deja perfect pentru mine, dar nici nu am vrut să plătesc acel plus pentru o friteuză de calitate similară care avea și opțiunea de a amesteca.

Ar trebui să cumperi o friteuză Cosori fără ulei?

După părerea mea , friteuza Cosori fără ulei este pentru tine dacă vrei un model cu capacitate bună și mai ales dacă prețuiești confortul și urmează să o folosești mai mult sau mai puțin zilnic.

În concluzie:

În ceea ce privește capacitatea, este una dintre friteuzele care profită la maximum de spațiu , are materiale bune pentru a rezista mult timp și ceea ce o face una dintre cele mai bune opțiuni pentru mine sunt caracteristicile sale suplimentare.

Aproape toate friteuzele au programe, dar preîncălzirea, menținerea caldă, avertismentul de agitare și protecția împotriva supraîncălzirii fac toată diferența.

Iar faptul că atât manualul de instrucțiuni, cât și cartea de rețete sunt atât de complete îi conferă un plus în ceea ce privește ușurința în utilizare.

Dacă ar avea funcția de pornire întârziată și o oarecare ustensilă care amestecă automat mâncarea, ar fi grozav, dar e foarte bun pentru prețul ei.

Rețete de friteuză Cosori fără ulei

Aici puteți descărca cartea de rețete în Română în format pdf. Ți-am făcut niște capturi de ecran cu rețete , ca să-ți faci o idee despre ce este înăuntru.

 

Experiența mea cu friteuza fără ulei COSORI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
%d blogeri au apreciat: