Friteuza cu aer sau microunde: care este mai potrivit pentru nevoile tale?

├Än ├«ncerc─ârile de a ne apropia de g─âtitul ca a mama ╚Öi de a face buc─ât─âritul mai u╚Öor, multe electrocasnice au reap─ârut ├«n buc─ât─ârie; inclusiv friteuza ╚Öi cuptorul cu microunde. V─â spunem pe care s─â o folosi╚Ťi pentru a m├ónca mai s─ân─âtos.

Friteuza cu aer sau fara ulei

Friteuza cu aer, cunoscut─â ╚Öi sub denumirea de friteuz─â cu aer sau friteuz─â f─âr─â ulei, este un aparat recent care v─â permite s─â ob╚Ťine╚Ťi acelea╚Öi rezultate ca ╚Öi pr─âjirea ├«n care alimentele sunt scufundate ├«ntr-un corp gras la temperaturi ridicate, aproape f─âr─â a folosi ulei.

Acestea func╚Ťioneaz─â ├«ntr-un mod asem─ân─âtor unui cuptor electric cu convec╚Ťie, supun├ónd alimentele unui aer foarte fierbinte care circul─â constant, datorit─â unei surse electrice de c─âldur─â ╚Öi ac╚Ťiunii unui ventilator.

De╚Öi necesit─â folosirea gr─âsimii, propor╚Ťiile unei pr─âjiri tradi╚Ťionale nu sunt niciodat─â atinse, deoarece se folose╚Öte o cantitate minim─â de ulei care, ├«mpreun─â cu aerul fierbinte care circul─â ├«n jurul alimentelor, ├«i permite s─â se rumeneasc─â ╚Öi s─â creeze o consisten╚Ť─â crocant─â ├«n preparate. Asem─ân─âtor unui pr─âjit adev─ârat.

fiteuza cu aer sau microunde

Cuptor cu microunde sau cu unde electromagnetice

Cuptorul cu microunde este un aparat ceva mai cunoscut decât friteuzele cu aer si a cărui utilizare a fost retrogradata de mult timp la încălzirea vaselor sau a ceaiurilor.

După cum indică și numele, cuptorul cu microunde folosește unde electromagnetice care mobilizează particulele de apă ale fiecărui aliment și, în acest fel, le gătesc sau le încălzesc.

├Än marea majoritate a cazurilor, utilizarea cuptorului cu microunde nu necesit─â deloc ad─âugarea unui corp gras, cu excep╚Ťia faptului c─â c─âut─âm un rezultat asem─ân─âtor pr─âjirii (f─âr─â pr─âjire), ╚Öi permite g─âtirea alimentelor ├«ntr-un timp foarte scurt.

Ce putem folosi pentru a mânca mai sănătos?

At├ót friteuzele cu aer c├ót ╚Öi cuptoarele cu microunde sunt elemente care permit g─âtirea diverselor preparate ├«ntr-un timp scurt, fiind si in ambele cazuri utile pentru realizarea unei alimenta╚Ťii de calitate si mai u╚Öoara.

Totu╚Öi, ├«n func╚Ťie de obiceiurile noastre anterioare de consum, putem alege unul sau altul pentru a ne modifica pozitiv alimenta╚Ťia zilnic─â.

├Än acest sens, dac─â suntem obi╚Önui╚Ťi ├«n consumul de pr─âjeli sau preparate precum ╚Öi aluaturilor care necesit─â ad─âugarea unui corp gras pentru a se rumeni ╚Öi a ob╚Ťine consisten╚Ťa crocant─â pe care ╚Öi-o doresc, v─â recomand─âm s─â merge╚Ťi la friteuza cu aer sau f─âr─â ulei.

La fel, friteuza cu aer va fi mai indicat─â dac─â includem ├«n mod regulat o propor╚Ťie mare de carne ├«n alimenta╚Ťia noastr─â ╚Öi gust─ârile comerciale (care presupun de obicei pr─âjirea) pe care le putem preg─âti acas─â folosind acest aparat.

legume diverse f─âcute la friteuza cu aer cald

Cum să faci legume în friteuza cu aer

Friteuza cu aer a demonstrat ca ne putem┬ábucura de re╚Ťete tradi╚Ťionale in varianta lor cea mai s─ân─âtoas─â ╚Öi destul de repede.┬áAcest aparat devine din ce ├«n ce mai popular pentru g─âtit ╚Öi pentru evitarea con╚Ťinutului mare de gr─âsimi al unei friteuze tradi╚Ťionale. Aceste friteuze pr─âjesc cu aer cald si pu╚Ťin (da, pu╚Ťin) ulei. ╚śi fac […]

0 comments
cum circulă aerul înăuntru la Cecotec Cecofry Compact Rapid

Cecotec Cecofry Compact Rapid, analiz─â, opinie ╚Öi cel mai bun pre╚Ť

Analiz─âm o friteuz─â ieftin─â f─âr─â ulei Cecotec Cecofry Compact Rapid, unul dintre cele mai solicitate modele de pe pia╚Ť─â. Interesul pentru friteuzele f─âr─â ulei sau aer a crescut vertiginos ├«n ultimele luni, iar adev─ârul este c─â posibilitatea de a g─âti alimente f─âr─â gr─âsime este cu adev─ârat tentant─â. De╚Öi pentru mul╚Ťi este un concept relativ recent, […]

0 comments
friteuza de la care iese fum negru

Locul unde se pune friteuza cu aer este greșit

Toat─â lumea folose╚Öte friteuza cu aer. Este aparatul vedet─â al tuturor buc─ât─âriilor, are foarte multe motivele pentru a fi pe placul multor persoane. ├Än ciuda utiliz─ârii pe scar─â larg─â, nu toat─â lumea ╚Ötie s─â foloseasc─â corect friteuza cu aer, amplasarea acesteia fiind unul dintre punctele cheie. Dac─â te declari vinovat c─â ├«╚Ťi plac pr─âjelile, dar […]

0 comments
Friteuza f─âr─â ulei Cosori cu wifi

Experien╚Ťa mea cu friteuza f─âr─â ulei COSORI

Am cump─ârat friteuza f─âr─â ulei COSORI┬ási in acest articol┬áva voi povesti despre experien╚Ťa mea ­čśë. De unde pot cump─âra aceste friteuze?Cuprins1 De unde pot cump─âra aceste friteuze?2 Comparativa ├«ntre versiunile pe care le are friteuza f─âr─â ulei Cosori3 Caracteristici comune┬átuturor friteuzelor f─âr─â ulei Cosori4 Capacitatea5 Putere6 Programe6.1 Func╚Ťii suplimentare6.1.1 Cartea de re╚Ťete care se include […]

0 comments
Formula pentru a calcula Câtă electricitate consumă o Friteuza

Câtă electricitate consumă o Friteuza cu aer în 30 de zile

Aici voi explica c├ót─â electricitate consum─â o friteuz─â cu aer pe lun─â. S─â-i d─âm drumul. Exist─â aparate electrocasnice mici care ├«nsumeaz─â un cost semnificativ de energie electric─â de zi cu zi pe care le observ─âm la sf├ór╚Öitul lunii pe factura noastr─â de energie electric─â. Friteuza cu aer a devenit un aparat indispensabil ├«n buc─ât─âriile din […]

0 comments

7 Accesorii de care AI NEVOIE pentru friteuza cu aer

Dac─â ai o friteuz─â cu aer, cu siguran╚Ť─â accesoriile pe care urmeaz─â s─â ╚Ťi le ar─ât─âm ├«n acest articol vor u╚Öura g─âtitul, deoarece toate sunt preg─âtite s─â-╚Ťi ofere un plus atunci c├ónd folose╚Öti acest aparat, care nu are nevoie de ulei. Cu siguran╚Ť─â e╚Öti una dintre miile de oameni care ╚Öi-au cump─ârat o friteuza cu […]

0 comments
Beneficii și Riscuri ale gătitului cu o friteuză fără ulei

­čö╝ Beneficii ╚Öi ­čö╗ Riscuri ale g─âtitului cu friteuz─â f─âr─â ulei

A devenit NECESARE ├«n buc─ât─ârie. De aceea am ajuns s─â explic c├óteva dintre beneficiile ╚Öi riscurile g─âtitului cu o friteuz─â f─âr─â ulei, aparatul la mod─â care triumf─â pe toate site-urile ╚Öi magazinele. Friteuza este unul dintre aparatele care a fost cel mai prezent in buc─ât─âriile noastre. Cu toate acestea, vremurile s-au schimbat ╚Öi ├«n zilele […]

0 comments
Este recomandat─â cump─ârarea unei friteuze cu aer

Este recomandat─â cump─ârarea unei friteuze cu aer?

Prea frumos ca sa fie adev─ârat?┬áVrei s─â ├«ncerci una dintre cele mai recente friteuze cu aer? Pe l├óng─â faptul c─â face versiuni mai s─ân─âtoase ale alimentelor tale preferate, o friteuz─â cu aer este completarea perfect─â pentru a economisi timp ╚Öi energie ├«n buc─ât─ârie, reduc├ónd timpul de g─âtire ├«n cuptor la jum─âtate. ├Än plus, timpii mai […]

0 comments
6 Greșeli la cumpărarea unei friteuze cu aer

6 Greșeli la cumpărarea unei friteuze cu aer

Da, a existat un aparat care ├«n ultimii ani ╚Öi-a crescut enorm num─ârul v├ónz─ârilor, acelea sunt friteuze cu aer, de vreme ce au devenit la mod─â pentru toate virtu╚Ťile lor. ├Än prezent, exist─â multe m─ârci ╚Öi un num─âr bun de modele diferite de v├ónzare, lucru care este chiar bine s─â ├«l putem alege pe cel […]

0 comments
sp─âlarea friteuzei cu aer

Metoda de sp─âlare a friteuzei cu aer care O POATE DISTRUGE

Din ce ├«n ce mai mul╚Ťi utilizatori avertizeaz─â pe re╚Ťelele de socializare despre daunele acestui truc Friteuza cu aer este unul dintre cele mai murdare aparate de buc─ât─ârie. Contactul s─âu continuu cu alimentele ╚Öi temperaturile ridicate la care func╚Ťioneaz─â ├«nseamn─â c─â buc─â╚Ťile de m├óncare ╚Öi resturile care sunt foarte greu de cur─â╚Ťat de obicei se […]

0 comments

Este important de luat ├«n considerare c─â cuptorul cu microunde g─âte╚Öte mai repede dec├ót friteuza cu aer ╚Öi de aceea, este recomandat celor care nu au timp prea mult pentru g─âtit, put├ónd preg─âti diverse feluri de m├óncare dar niciodat─â nu putem ajunge la o consisten╚Ť─â cu adev─ârat crocant─â precum o face friteuza cu aer.

├Än acest sens, cuptorul cu microunde poate fi mai recomandat celor care nu consum─â ├«n mod tradi╚Ťional preparate pr─âjite ╚Öi nu folosesc zilnic aluat.

├Än ambele cazuri, acestea sunt aparate electrocasnice care nu favorizeaz─â pierderea de nutrien╚Ťi ╚Öi s-a dovedit c─â chiar ╚Öi cuptorul cu microunde p─âstreaz─â propriet─â╚Ťile antioxidante ale alimentelor ├«n propor╚Ťii mai mari dec├ót alte metode de g─âtit, rezult├ónd asem─ânare cu g─âtitul cu abur, deoarece mobilizeaz─â particule. de ap─â din fiecare fel de m├óncare pentru g─âtit.

Dac─â avem posibilitatea, ambele dispozitive pot fi valoroase pentru a g─âti mai s─ân─âtos acas─â ╚Öi cu mai pu╚Ťine calorii. Totu╚Öi, dac─â trebuie s─â alegem, va depinde ├«n mare m─âsur─â de obiceiurile, gusturile ╚Öi obiceiurile anterioare de consum ale fiec─ârei gospod─ârii.

Friteuza cu aer sau microunde: care este mai potrivit pentru nevoile tale?

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
%d blogeri au apreciat: