Este recomandată cumpărarea unei friteuze cu aer?

Prea frumos ca sa fie adevărat? Vrei să încerci una dintre cele mai recente friteuze cu aer?

Pe lângă faptul că face versiuni mai sănătoase ale alimentelor tale preferate, o friteuză cu aer este completarea perfectă pentru a economisi timp și energie în bucătărie, reducând timpul de gătire în cuptor la jumătate.

În plus, timpii mai scurți de gătit vă vor economisi bani la factura de energie electrică. Odată cu creșterea prețurilor la electricitate, economisirea energiei acasă nu a fost niciodată un subiect mai presant, așa că iată o privire asupra modului de calculare a costurilor pentru friteuza cu aer în funcție de prețuri.

Pentru cei care sunt încă în pom, pentru cei care se întreabă dacă se merită friteuzele cu aer merită, sunt aici pentru a te ajuta să iei o decizie informată cu privire la care model de friteuză cu aer este alegerea perfectă pentru tine. De asemenea, voi explica în profunzime motivele pentru care o friteuză cu aer merită sau nu. Continuați să citiți pentru a afla mai multe.

Cum funcționează o friteuză cu aer?

cum funcționează Xiaomi Mi Smart Air Fryer
cum funcționează Xiaomi Mi Smart Air Fryer

Poate că ați auzit deja prietenii și familia lăudând friteuzele cu aer pentru că gătesc o mare varietate de alimente și cu un motiv întemeiat. Versatilă și eficientă, friteuza cu aer devine rapid un element de bază pentru bucătărie, rivalizând cu cuptoarele convenționale pe gaz sau electrice. Cele mai bune friteuze cu aer oferă avantajele gătirii cu cuptoare tradiționale pe gaz sau electrice, fără cheltuieli sau timpi lungi de gătire.

Indiferent dacă pregătiți cine în noaptea de săptămână sau o gustare de duminică după-amiaza, o friteuză cu aer poate manipula o serie de ingrediente pentru gătit convenabil și creativ. Friteuza cu aer este cunoscută pentru că furnizează cartofi prăjiți delicios de crocanți în mai puțin de 20 de minute, dar o puteți folosi pentru a pregăti o mulțime de alte alimente, de la aripioare de pui gustoase și burgeri până la legume și multe altele.

Deși atât friteuza cu aer, cât și cuptorul convențional sunt folosite pentru a găti alimente, acestea o fac într-un mod diferit. Cuptoarele convenționale funcționează prin crearea de căldură din elementul (fie electric sau pe gaz) care se dispersează lent în timp, în timp ce friteuzele cu aer circulă tehnologia cu aer rapid în jurul alimentelor, încălzindu-l mult mai repede decât un cuptor tradițional.

Este mai ieftin să folosești o friteuză cu aer decât un cuptor?

La fel ca cuptoarele cu microunde, aragazurile lente și oala electrică sub presiune, friteuzele cu aer pot folosi mai puțină energie în general decât un cuptor convențional. „

Poate fi mai ieftin să gătești într-o friteuză cu aer decât într-un cuptor, deoarece o friteuză cu aer are nevoie de mai puțin timp pentru a se încălzi, are o capacitate mai mică și are opțiuni de gătit mai scurte. Un cuptor poate fi foarte consumator de energie, mai ales dacă se folosește un singur grilaj. În timp ce o bucată de pui poate dura în medie 30 de minute să se gătească în cuptor, ar putea dura chiar și 15 minute într-o friteuză cu aer.” .

Pentru a afla dacă friteuzele cu aer folosesc multă energie electrică, avem următoarea formulă pentru a calcula energia pe care o consumă un aparat:

Puterea în kilowați înmulțită cu orele de utilizare pe zi și împărțită la 1000 = kWh pe zi. Deci, pentru o friteuză cu aer de 1500 W, veți folosi1500 W x 1 oră ÷ 1000 = 1,5 kWh.

Puteți utiliza apoi următoarea formulă pentru a calcula costul energetic al unui aparat

kWh pe zi x cost unitar = costul energiei electrice pe zi. De exemplu: dacă ai o friteuză cu aer de 1500W și o folosești timp de o oră, va consuma 1,5 kWh de energie electrică.

„Va trebui să vă verificați factura de energie electrică pentru a vedea cât plătiți per kWh, dar pe baza acestui calcul, funcționarea friteuzei timp de 30 de minute ar costa aproximativ 1,50 Lei.

Este recomandată cumpărarea unei friteuze cu aer
Djsgmnd, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Care este cel mai ieftin mod de a găti?

Cele mai populare aparate pentru cei cu buget redus sunt cuptorul cu microunde, oala electrică sub presiune, aragazul lent și friteuza cu aer.

Multe friteuze cu aer au un cost relativ scăzut și, când te gândești la cât de multă energie electrică poate fi economisită de-a lungul anilor, merită luate în considerare. Pe lângă economisirea facturii de energie electrică, gătitul cu o friteuză cu aer poate fi și mai sănătos decât metodele tradiționale de gătit, deoarece este nevoie de mult mai puțin ulei.

Este un moment bun pentru a cumpăra o friteuză cu aer?

Desigur, dacă vezi friteuza pe care o dorești și este la reducere chiar acum, ar trebui să te gândești cu adevărat să o cumperi. Chiar daca preturile sunt cele mai ieftine, este posibil ca acestea sa nu fie pe stoc si/sau friteuza pe care o doriți sa nu fie la reducere in ziua respectiva când vă hotărâți să o cumpărați.

Concluzie: merită?

Deși o friteuză cu aer poate fi o modalitate mai sănătoasă și mai eficientă de a găti în comparație cu un cuptor convențional, va trebui să vă asigurați că aveți o friteuză cu aer cu o capacitate de gătit suficient de mare pentru a fi suficientă pentru cei din acasă.

Friteuzele cu aer consumă mai puțină energie și gătesc mai repede decât un cuptor electric mediu/standard de 2100 W. Acest lucru se datorează în principal pentru că cuptoarele au nevoie de mai mult timp pentru a atinge temperatura maximă datorită capacității lor mai mari.

Desi friteuzele cu aer pot fi un avantaj daca ai puțin timp si nu ai chef sa astepti ca cuptorul sa-si faca magia, este esențial sa alegi un model suficient de mare pentru nevoile tale. Dacă nu ai o friteuză capabilă să gătească volumul de alimente de care ai nevoie, s-ar putea să ajungi să folosești friteuza mai mult decât cuptorul, fără a economisi nimic.

O opțiune bună este să acoperiți toate bazele și să alegeți un model de friteuză cu aer care poate face față diferitelor metode de gătit, inclusiv setări pentru a prăji, coace, reîncălzi și rehidrata alimentele.

Este recomandată cumpărarea unei friteuze cu aer?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
%d blogeri au apreciat: