Cum să faci legume în friteuza cu aer

Friteuza cu aer a demonstrat ca ne putem bucura de rețete tradiționale in varianta lor cea mai sănătoasă și destul de repede. Acest aparat devine din ce în ce mai popular pentru gătit și pentru evitarea conținutului mare de grăsimi al unei friteuze tradiționale.

legume diverse făcute la friteuza cu aer cald
Credit foto hippopx cu Licența Creative Commons Zero – CC0

Aceste friteuze prăjesc cu aer cald si puțin (da, puțin) ulei. Și fac totul… aproape totul. Puteți face legume în friteuza cu aer? Da. Dar le putem face opărite? Nu, asta nu se poate cu acest aparat.

Gătitul cu abur presupune încălzirea apei pentru a crea abur care preia gătirea alimentelor. Dar friteuza noastră nu folosește apă, adică nu folosește abur. O friteuza cu aer este ca un mic cuptor cu convecție care pregătește mâncarea cu aer fierbinte, care circula in interiorul coșului.

Cu acest aparat nu putem găti legumele la abur pentru că face exact invers. Un cuptor cu abur, de exemplu, face mâncarea umedă, iar o friteuză cu aer face aproape invers: se gătește crocant.

Legume crocante făcute la friteuza cu aer

Cuprins

Dar putem găti legume în friteuza cu aer. In mai puțin de 10 minute putem avea legume foarte gustoase iar rezultatul ei este asemănător cu ceea ce am obține la cuptor sau la grătarul de la cuptor.

Trebuie doar să curățați, să tăiați și să condimentați. Ne curățăm legumele așa cum am face cu alte preparate. Apoi o tăiam: aici da, poate în porții mai mici. Totul depinde de dimensiunea coșului friteuzei noastre.

Și le condimentăm: cu o singură lingură de ulei în care vom amesteca sare și ce vrem (ierburi, piper, usturoi praf etc.). Distribuim acel dressing pentru toate porțiile si in coșul friteuzei.

La o temperatură de aproximativ 200 de grade, aproximativ 7 minute pot fi suficiente. Va depinde de mărimea și grosimea legumelor și a friteuzei. Întotdeauna o spunem când vorbim despre cuptor: fiecare este diferit. Pe baza gătirii, vom vedea capabilitățile friteuzei noastre și vom înțelege ideea.

Cum să faci legume în friteuza cu aer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
%d blogeri au apreciat: