Cecotec Cecofry Compact Rapid, analiză, opinie și cel mai bun preț

Analizăm o friteuză ieftină fără ulei Cecotec Cecofry Compact Rapid, unul dintre cele mai solicitate modele de pe piață. Interesul pentru friteuzele fără ulei sau aer a crescut vertiginos în ultimele luni, iar adevărul este că posibilitatea de a găti alimente fără grăsime este cu adevărat tentantă.

Avantaje și Dezavantaje

Avantaje
 • Preț
 • ușor de folosit
 • Ușor de spălat
 • Dimensiune compactă
 • Baza din silicon pentru a proteja blatul
 • Are funcție de coacere
 • Include cartea cu 50 de rețete
Dezavantaje
 • e cam lent
 • specificatii de baza
 • Necesită amestecarea alimentelor
 • Dimensiunea interioară este mică
 • Nu permite elaborări foarte complicate

Deși pentru mulți este un concept relativ recent, unii ca mine au avut deja primul contact cu o friteuză fără ulei în urmă cu mai bine de 10 ani. În 2010, Philips a prezentat primul său model de Air Fryer sau friteuza cu aer la IFA din Berlin, iar cei prezenți au avut deja ocazia să încerce câteva preparate din măruntaiele unui produs până acum necunoscut.

Primele friteuze fără ulei Philips au ajuns pe piața Românească în 2011 cu un succes relativ, ceea ce a încurajat alți producători precum Tefal să-și lanseze propriile modele pe piață. De ani de zile aceste două mărci au monopolizat o piață destul de modestă, mai ales dacă o comparăm cu cea a friteuzelor tradiționale.

Boom-ul alimentației sănătoase, al vieții sănătoase și, bineînțeles, proliferarea producătorilor chinezi care au inundat piața cu o mare varietate de modele pentru toate buzunarele, au făcut ca interesul pentru friteuzele fără ulei să crească vertiginos în ultimul an. Așa este furoarea actuală încât chiar și mărci precum Xiaomi au deja propriul model.

Brandul spaniol Cecotec s-a alăturat acestei mode a friteuzelor cu aer cu gama Cecofry, iar dintre toate modelele disponibile, cel care atrage, fără îndoială, cel mai mult atenția este Cecotec Cecofry Compact Rapid pe care îl analizez astăzi, o friteuză fără ulei foarte ieftină. care pentru aproximativ 300 RON se prezintă ca o opțiune ideală pentru a pătrunde în lumea incitantă a „mâncărurilor prăjite sănătoase”  Se merită? Vă spun eu

Design simplu, dar funcțional

cum circulă aerul înăuntru la Cecotec Cecofry Compact Rapid

Întregul set este solid și transmite senzații bune, nu arată ca o jucărie deoarece ar putea da impresia la prima vedere, finisajele sunt destul de bune la atingere și în general respectă o notă, mai ales dacă avem tine cont ca avem de-a face cu un produs care costa 300 RON.

Cecofry Compact Rapid de la Cecotec menține liniile directoare de proiectare ale marii majorități a friteuzelor fără ulei: în formă de butoi cu sertar frontal detașabil în care se introduc alimentele de gătit, dar într-un mod mai sobru și mai modest.

Nu există ecrane digitale, materiale nobile sau detalii metalice, construcția exterioară care acoperă scheletul metalic interior este realizată integral din plastic alb (în cazul nostru) sau negru, cu detalii verzi în ambele cazuri.

În interiorul cutiei, pe lângă friteuza fără ulei complet asamblată, găsim doar manualul obișnuit de instrucțiuni în mai multe limbi, cu un adaos la sfârșit: o carte mică de bucate color, cu 15 rețete, inclusiv câteva feluri de mâncare foarte tradiționale. din bucătăria spaniolă precum Crochetele cu șuncă, Calamari a la Romana sau Torrijas, precum și câteva rețete mai internaționale precum Puiul Tandoori sau popularii Cartofi prăjiți cu brânză și Bacon.

Friteuza are dimensiuni de 30 de centimetri înălțime, 28 de centimetri lățime si adâncimea este de aproximativ 23 de centimetri, este foarte compacta astfel încât este ușor sa îi faci loc oriunde in bucătărieGreutatea sa totală este de doar 2,7 kg, deci este și ușor de mutat. În cazul meu, l-am lăsat deasupra blatului când nu îl foloseam și l-am mutat deasupra plitei, sub hota pentru a găti.

Cablul de conectare la curent are 90 de centimetri lungime și nu are spațiu pentru a-l aduna sau vreun tip de sistem retractabil, ceva cam greoi.

Manevrare ușoara, poate prea ușoara

 

În partea de sus este cronometrul care acționează ca un buton de pornire și oprire. Este de tip mecanic și poate fi programat pana la maxim 30 de minute.

Cand activam cronometrul si sertarul cu alimente este poziționat corect, friteuza se aprinde, vom știi că a pornit datorită zgomotului, și a luminii portocalii de deasupra. Pentru a opri friteuza, trebuie să așteptați să se termine timpul programat până când auziți clopoțelul tipic al ceasurilor mecanice.

Sună doar o dată și este se aude destul de slab, așa că aveți grijă. De asemenea, îl putem opri fără să așteptăm să se termine cronometrul, pentru asta trebuie doar să forțați ușor roata cronometrului în sens opus până o poziționați la zero și auziți soneria. Nu faceți asta dacă nu vreți să se strice înainte de timp!

Cecotec Cecofry Compact Rapid se va opri și atunci când sertarul pentru alimente este decuplat, o acțiune foarte comună deoarece la friteuzele fără ulei este indicat să mișcații alimentele frecvent pentru a obține o gătire mai omogenă. În acest caz, oprirea este doar temporară din moment ce gătitul se reia atunci când puneți coșul la loc. 

Butoanele de control de la cecofry compactDeși aveți grijă, chiar dacă friteuza Cecotec fără ulei se oprește în timp ce coșul este decuplat, temporizatorul continuă să funcționeze și numără secundeleNu este esențial, dar trebuie luat în considerare la calcularea timpilor finali de gătire.

Un alt mic inconvenient al cronometrului mecanic se regăsește atunci cand mâncarea necesita procese de gătire de peste 30 de minute, in aceste cazuri trebuie sa scoatem calculatorul si sa adăugam minute manual, ceea ce ne obliga sa fim si mai conștienți de proces.

Chiar mai jos este controlul temperaturii, de la 80 la 200 de grade. Pentru a selecta temperatura potrivită este esențial să urmați rețeta, în cazul gătirii „cu ochi” în partea de sus există un mic „cotlet” cu temperatura recomandată pentru unele alimente de bază, deoarece nu există moduri de timp prestabilite și temperatura in funcție de mancare, lucru care mi-a lipsit foarte mult.

De asemenea, trebuie avut în vedere că în unele rețete este necesar să se facă modificări de temperatură pentru a obține rezultate mai bune, de obicei ridicând-o la maximum în ultimele minute pentru a obține o textură crocantă.

Usor de spălat, deși trebuie sa fii atent

Practic, toată jumătatea inferioară din față este preluată de sertarul pentru alimente. Are mâner și se detașează de friteuza Cecotec fără ulei trăgând ferm afară. Atât pentru a o scoate cât și pentru a o înlocui, este convenabil sa țineți friteuza cu cealaltă mana deoarece friteuza nu are suficienta greutate pentru a i se opune. Este un proces cam dur, care ar fi putut fi reparat cu un fel de arc și buton.

Compartimentul pentru alimente este alcătuit din două părți: partea frontală cu tava pentru colectarea grăsimii și coșul propriu-zis, unde se așază mâncarea și de care se atașează mânerul. Ambele părți pot fi separate prin glisarea piesei de plastic care acționează ca încuietoare și apăsând butonul corespunzător.

Este un sistem nepractic deoarece pentru a agita alimentele este necesar să se scoată întregul ansamblu și să decupleze cele două părți, care sunt și ele fierbinți, ceea ce complică manipularea acestora. Doar dacă nu este clar că vrei să riști să scuturi totul și că grăsimea acumulată în tavă este împrăștiată peste tot (poveste adevărată).

Atât sertarul de colectare a grăsimilor, cât și întregul coș de prăjit sunt căptușiți cu material antiaderent și pot fi spălate cu ușurință, de preferință manual. Este încă devreme, dar se pare că rezistă la spălarea manuală cu un burete moale și chiar în mașina de spălat vase, după cum a indicat producătorul, care recomandă și scufundarea lor în apă fierbinte cu detergent timp de câteva minute în caz de murdărie persistentă. Momentan, după mai multe gătiri și spălări ulterioare, nu se văd semne de uzură, cel puțin cu ochiul liber.

Despre serigrafiile exterioare nu pot spune același lucru, cel de pe mâner cu numele brandului a început să se șteargă vizibil după câteva spălări, nu e ceva serios dar nu arata foarte bine. Ținând cont de asta, recomandarea mea este să fii atent și să fii foarte subtil la spălarea exterioară, mai ales în zona serigrafiilor de cronometru și temperatură, cele mai importante, fie și doar ca măsură de precauție.

Capacitate limitată, nu mai mult de doi meseni

Coșul Cecotec Cecofry Compact Rapid are o capacitate de 1,5 litri, deși cea mai precisă echivalență este că până la 400 de grame de cartofi prăjiți pot fi gătiți odată. La prima vedere nu părea posibil, dar am făcut testul și într-adevăr, se potrivește cu acea cantitate de cartofi, ceea ce nu e deloc rău.

Cuveta de la Cecotec cecofry compact

Chiar si asa, este destul de mic, mai ales ca într-o friteuza cu aer este foarte important ca mâncarea sa nu fie prea aglomerata pentru ca aerul fierbinte sa circule in jurul ei pentru o gătire uniforma. Cu alte cuvinte, capacitatea reală nu este echivalentă cu cea a unei friteuze cu ulei convenționale cu aceiași litri, lucru de care este important să țineți cont dacă aveți de gând să cumpărați Cecofry Compact Rapid de la Cecotec sau orice friteuză fără ulei.

În interiorul coșului putem folosi, dacă este posibil, orice recipient potrivit pentru utilizare într-un cuptor convențional, de exemplu o formă închisă pentru a face o prăjitură, deoarece coșul are găuri și nu poate conține ingrediente foarte lichide.

Cecofry Compact Rapid nu include accesorii suplimentare si nici nu are posibilitatea de a amesteca alimentele automat cu o lama rotativa precum cele mai avansate modele.

Cu sertarul din exteriorul friteuzei putem accesa compartimentul interior, unde putem vedea grătarul care desparte rezistenta si motorul de aer de partea superioara a zonei in care se afla coșul de prăjit. În timp, această zonă ar putea depune murdărie din fumul generat de gătit, așa că trebuie curățată în mod regulat cu o cârpă umedă pentru a evita problemele.

În partea superioară și în spate are două ieșiri de aer, cea mai importantă este cea din spate, aici este expulzat cel mai fierbinte aer cu un debit nu foarte puternic, dar constantEste recomandabil să nu așezați mâna în această zonă în timp ce friteuza cu aer este în funcțiune deoarece există un risc real de ardere și păstrați o anumită distanță față de perete sau alte elemente.

Cu toate acestea, chiar și atunci când funcționează pe perioade lungi la temperatură maximă, căldura de pe pereți nu este excesivă, zona superioară rămâne tot timpul caldă la atingere și doar părțile laterale de la înălțimea părții centrale se supraîncălzesc mai mult Evident, dar nici aici nu există riscul real de ardere decât dacă îl ții susținut mult timp.

In general, mi se pare un produs foarte sigur, mai ales daca il comparăm cu o friteuza convențională cu ulei. De asemenea, se răcește destul de repede, așa că nu trebuie să așteptați prea mult pentru a o muta sau pentru a o spăla.

Fără ulei este mai bine, deși nu are același gust oricât ți-ar spune

Funcționarea de bază a unei friteuze fără ulei este destul de simplă, este un amestec între un cuptor și un cuptor cu ventilator. Mâncarea este introdusă în coș și un curent de aer la temperatură ridicată care se mișcă prin interior este responsabil de gătirea acesteia.

cartofi făcuți cu cecotec cecofry compactÎn acest fel putem „prăji” mâncarea fără a fi nevoie de ulei, astfel încât este posibil să o gătim într-un mod mai sănătos și fără a-și pierde aromele. Nu vor mai avea un gust atât de mult de ulei, ci vor avea puritatea aromei lor originale, totul fără a pierde textura crocantă a prăjelilor tradiționale.

Mai încercasem cu alte ocazii mâncare gătită în friteuza cu aer, dar abia până la această analiză a acestui Cecotec Cecofry Compact Rapid am avut ocazia să gătesc cu una.

Înainte de a începe testele, a fost precaut și am efectuat un test de vid de 30 de minute, fără nici un fel de mâncare, pentru a elimina mirosul neplăcut de plastic pe care tind să-l emită toate dispozitivele care încorporează un fel de rezistență electrică ca aceasta. Este în regulă dacă nu, dar este întotdeauna recomandat și în acest caz nu regret pentru că mirosul era destul de intens și a fost nevoie să gătesc de cel puțin câteva ori pentru a-l elimina complet.

La primele teste am fost foarte atent, urmând rețetele la milimetru si respectând timpurile specificateConcret, pentru primul preparat am optat pentru niște mere simple coapte a căror rețetă am luat-o din carnetul de rețete inclus cu Cecofry Compact Rapid.

măr copt la friteuza cu aer cald cecotec

Aici am început să-mi dau seama cu adevărat cât de mică este cuveta, deoarece abia am reușit să pun două mere de mărime medie în el. De asemenea, am suferit pentru prima dată din cauza cronometrului; Rețeta a cerut 40 de minute, ceea ce m-a forțat să adaug cele 10 minute suplimentare manual la jumătatea procesului.

Avantajul acestei rețete este că merele nu au trebuit să fie întoarse, a trebuit doar să aștept timpul să se finalizeze. Daca începem cu friteuza complet rece, fabricantul recomanda sa o preîncălzim cu cel puțin 3 minute înainte de a pune coșul cu mâncarea, sau să adăugam acel timp de preîncălzire la cel indicat in rețetă daca preferam sa începem la rece.

Rezultatul a fost foarte asemănător cu merele coapte la cuptor sau la microunde, deși cu un aspect mai puțin arătos și, mai ales, mai uscate. Este o caracteristică aplicabilă majorității rețetelor , gătitul cu aer cald face ca o cantitate mai mare de apă să se evapore și, în general, mâncarea rămâne mai puțin suculentă.

Cu toate acestea, textura este foarte bună, păstrând toată savoarea mărului. Am fost foarte mulțumit de rezultat, care seamănă foarte mult cu coacerea în cuptorul tradițional, atât de mult încât am mai repetat de câteva ori.

Următorul lucru, cum s-ar putea altfel, au fost cartofii prăjiți, unul dintre preparatele vedete pe care toată lumea se presupune că le face în friteuza fără ulei . In acest caz, am încercat doua variante: congelat si natural, in ambele cazuri folosind capacitatea maxima de 400 de grame recomandata de Cecotec.

Cartofii prăjiți congelați sunt de obicei vânduți deja prăjiți, așa că nu a fost necesar ulei, iar rezultatul este incredibil. Estetic nu se deosebește nici măcar de prăjirea în ulei, nici textura lor nu se schimbă, sunt la fel de crocante și aroma lor este percepută și mai naturală. Inca nu sunt cea mai sănătoasă varianta datorita primei lor prăjiri industriale.

Au durat aproximativ 20 de minute pentru a fi perfect, triplul timpului pe care l-ar fi luat într-o friteuză cu ulei și a trebuit să amestec de câteva ori cartofii pentru a obține o gătire uniformă.

Cartofii prăjiți naturali au durat mult mai mult, peste o jumătate de ora: 25 de minute la 180 de grade, plus inca 5 minute la temperatura maxima pentru un finisaj mai crocant. În timpul procesului am scuturat coșul de până la 3 ori.

se pot face legume la friteuza cu aer cald cecotec 3039

Rezultatul este bun, dar nu același cu prăjirea într-o friteuză convențională cu ulei. Sunt mai ‘urâți’, nu atât de apetisanți ca aspect, ca sa spunem cumva, din moment ce nu au strălucirea ce le produce grăsimea, sunt si mai puțin crocanți și textura este mai moale, mai puțin ferma. Deși ceea ce se schimbă cel mai mult este aroma, au un gust mai degrabă a ceea ce ar trebui să aibă: cartofi.

Acest lucru este evident pozitiv, dar suntem atât de obișnuiți cu acel amestec de ulei și cartofi încât la început este ciudat la gust, deși odată ce te obișnuiești cu el sunt fantastici. Chiar și copiii mei și-au dat aprobarea cu o notă, deși arătând clar că le plac mai mult „cartofii prăjiți obișnuiți”, lucrurile pentru copii.

Din punctul de vedere al unui adult, este, fără îndoială, foarte util, diferențele de textură și aromă sunt mai mult decât compensate de reducerea aportului de grăsimi, și anume că o porție de 100 de grame de cartofi prăjiți într-o friteuză poate avea până la De 5 ori mai puțini calorii decât cei prăjiți într-o friteuza tradițională cu ulei.

Alte preparate pe care am fost încurajat să le fac în aceste zile au fost cartofii fripți sau fileurile de hamsii, ca să dau câteva exemple, întrucât posibilitățile sunt nesfârșite și am reușit să găsesc sute de rețete pe internet. În toate cazurile, rezultatele au fost foarte satisfăcătoare.

De regulă, produsele deja congelate: prăjituri, nuggets, bețișoare de brânză și altele asemenea, sunt perfecte, nu există nicio diferență excesiv de apreciabilă, așa că dacă ești foarte pasionat de acest tip de mâncare este foarte recomandat, deoarece elimini o cantitate mare de grăsime pentru a obține același rezultat.

În cazul de crudității, rezultatele sunt la fel de bune, deși se văd modificări, atât în ​​aspectul final, cât și în textură și aromă. În general, sunt mai uscate și textura lor este mai puțin crocantă, pe de altă parte, aroma lor este mai naturală.

De asemenea, am fost încurajat să încerc și apreciatele aripioare de pui la grătar într-o friteuză cu aer, un triumf, trebuie doar să îmbunătățesc textura exterioară deoarece pielea era oarecum moale, dar aroma și textura ei este chiar mai bună decât cea a aripioarelor tradiționale prăjite. în uleiDoar pentru o farfurie de aripioare cu chipsuri, achiziționarea acestui Cecotec Cecofry Compact Rapid este deja justificata.

Consumă mai mult, dar nu este atât de mare diferență

La nivelul consumului de energie electrica, friteuza Cecotec Cecofry Compact Rapid are o putere de 900W, la fel ca modelul de ulei echivalent, Cecotec CleanFry Infinity 1500. Cu alte cuvinte, consumul lui ar fi mai mult sau mai puțin echivalent, deși cu nuanțe.

cecofry compact de la CecotecCa regulă generală , timpii de gătire sunt semnificativ mai mari, este nevoie de mai mult timp pentru a găti aceleași alimente într-o friteuză cu aer decât în ​​varianta sa cu ulei , de cel puțin de două ori mai mult, chiar mai mult. De altfel, în testele noastre pentru analiza acestei friteuze fără ulei Cecofry Compact Rapid de la Cecotec, am fost nevoiți mereu să prelungim timpii față de ceea ce este indicat în rețete. Evident, cu cât timpul de aprindere este mai lung, cu atât consumul este mai mare, chiar dacă puterea este echivalentă.

În testele noastre la temperatură maximă, puterea medie a acestui Compact Rapid este de aproximativ 825 W (sub maxim 900 W), ceea ce înseamnă un consum aproximativ de 0,825 kWh (trebuie să ținem cont și de faptul că rezistența se stinge și pornește pentru a menține temperatura, nu este pornit continuu).

Consumul este de două sau trei ori mai mic decât ceea ce consumă în medie un cuptor convențional în același timp. Trebuie sa ținem cont si de economia de ulei, care într-o friteuza convenționala trebuie înlocuit cel mult la 4 sau 5 utilizări, ceea ce reprezintă economii considerabile pe termen lung.

Ideal pentru cuplurile care doresc să se tracă la prăjirea fără ulei

Experiența de a găti pentru prima dată cu o friteuză fără ulei a fost total satisfăcătoare, chiar mult mai bună decât se aștepta. Trebuie sa recunosc ca nici nu ma așteptam la prea multe de la acest Cecotec Cecofry Compact Rapid, uneori produse atat de extrem de ieftine imi dau multe îndoieli, iar daca sunt sincera nu m-a ajutat aspectul lui „jucăuș”.

tobe de mare făcute la cecofry compact de la cecotecDar m-am înșelat, este un produs foarte simplu, cu neajunsurile sale precum absența comenzilor digitale sau a unor moduri de gătit prestabilite, dar își îndeplinește perfect misiunea și se poziționează ca o opțiune excelentă pentru a intra în lumea friteuzelor fără ulei fără să facă o cheltuială financiară mare.

În cazul meu, și după această analiză, Cecotec Cecofry Compact Rapid nu ar fi friteuza cu aer pe care mi-aș cumpăra, pur și simplu din motive practice. Pentru doi adulți și doi copii este foarte mic, deoarece mă obligă să gătesc în mai multe loturi cu pierderea consecventă de timp și bani. Din fericire, piața oferă o mulțime de opțiuni, chiar și în cadrul Cecotec în sine, precum Cecofry Deluxe Rapid Moon sau Turbo Cecofry 4D, cu capacitate mai mare și funcționalități îmbunătățite.

Cu toate acestea, dacă locuiți singur sau în cuplu, acest Cecotec Cecofry Compact Rapid este aproape un cadou deoarece poate fi obținut cu aproximativ 300 de LeiFace ceea ce promite, ceea ce nu este puțin, și te va ajuta să-ți faci o idee mai mult sau mai puțin apropiată asupra tuturor posibilităților pe care le poate oferi o friteuză cu aer sau o friteuză fără ulei .

Preț actual și unde se poate cumpăra

Magazin

Preț

Link

229,99 Lei + 16 lei cost livrare

299 Lei sau 84.93 Lei x 4 rate

299 Lei 

Cecotec Cecofry Compact Rapid, analiză, opinie și cel mai bun preț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
%d blogeri au apreciat: