Câtă electricitate consumă o Friteuza cu aer în 30 de zile

Aici voi explica câtă electricitate consumă o friteuză cu aer pe lună. Să-i dăm drumul.

Există aparate electrocasnice mici care însumează un cost semnificativ de energie electrică de zi cu zi pe care le observăm la sfârșitul lunii pe factura noastră de energie electrică.

Friteuza cu aer a devenit un aparat indispensabil în bucătăriile din toată România. De cand a apărut in viața noastră, este practic imposibil sa nu o folosim in fiecare dintre preparatele noastre datorita numeroaselor avantaje pe care ni le oferă. Datorită acesteia, se pot pregăti tot felul de prăjeli care nu conțin grăsimi și practic își păstrează aroma.

Mai sunt însă oameni care nu au îndrăznit să le cumpere pe ale lor din cauza fricii că va consuma multă energie electrică, iar factura la electricitate ar putea exploda vertiginos. Vom răspunde la aceasta și mai multe detalii în acest articol, așa că rămâneți pe fază.

Până nu demult, consumul de produse prăjite implica o destulă neglijență a sănătății noastre. Aceste tipuri de rețete nu numai că absorb grăsimea din ulei, ci sunt și bogate în calorii. Prin urmare, toate acestea vor fi sinonime cu creșterea în greutate și creșterea colesterolului. Este ceva pe care medicii il interzic pacienților din cauza consecințelor pe care le poate avea asupra organismului dacă mâncarea este gatita in acest fel.

Unul dintre cele mai bine vândute aparate din ultima vreme

Cuprins

Acest lucru a determinat mulți oameni să nu mai consume cartofi prăjiți până când friteuzele cu aer au apărut pe piață. Aceste tipuri de aparate necesită doar câteva picături de ulei pentru a-și îndeplini funcția. Atingând o temperatură atât de ridicată în interior, reușesc să simuleze într-un mod foarte fidel clasicele friteuze ale unei vieți. În acest fel, se poate spune că prăjelile pot fi preparate într-un mod foarte sănătos. Dar utilizarea acestui dispozitiv va afecta factura de energie electrică?

Efectuarea rețetelor cu friteuza cu aer a readus pe mulți oameni să gătească prăjit, doar cu mai puțin ulei și într-un mod mai sănătos. Acest lucru a determinat din ce în ce mai mulți oameni să decidă să achiziționeze unul dintre aceste aparate pentru gătit. Rezultatul este fantastic din prima zi.
Desigur, mai sunt oameni care cred că achiziția nu va fi profitabilă de teamă să nu plătească prea mult la următoarea factură de energie electrică. De fapt, este întrebarea pe care si-o pun multi iubitori de bucătărie care nu au îndrăznit inca sa faca pasul de a obține unul dintre ei.

Ei știu deja că pregătirea mâncărurilor cu friteuza cu aer va fi foarte benefică pentru organismul nostru, dar cheltuiala de energie îi amână. Este într-adevăr atâta timp cât îți imaginezi? Pe parcursul acestui articol dorim să dezvăluim tot ce are de-a face cu consumul de lumină și utilizarea unui dispozitiv cu o prezență tot mai mare în casele noastre.

🔥 Azi Probez 🥓 Xiaomi Mi Smart Air Fryer

Ce influențează costul unei friteuze cu aer?

Atunci cand cumpăram o friteuza cu aer, este necesar sa ținem cont de un detaliu căruia de multe ori nu ii acordam atenție si care este dimensiunea aparatului. Acesta va fi un element esențial care va influenta puterea, dar si cheltuielile energetice. In piața le vom găsi de diferite mărimi, încercând sa se adapteze nevoilor consumatorului. Sunt altele mai mari cu gândul la familii, sau ceva mai mic pentru cei care gătesc sporadic și pentru mult mai puțini oameni.

Pentru a vă face o idee despre ce poate declanșa factura de energie electrică, o friteuză cu aer de dimensiuni mici poate consuma în jur de 700 W. Cu toate acestea, optați pentru una cu dimensiuni foarte mari. mai veche, acolo veți putea vedea cum costul energiei electrice crește semnificativ. În cazul unuia mai mare, consumul este de aproximativ 2.000 W.

Deci trebuie să fie ceva de care ar trebui să ții cont atunci când îți iei unul dintre ele, deși în realitate este ceva normal în care nu poți face mult mai mult pentru a-l schimba. Întrucât până la urmă cumpărăm întotdeauna aparate electrice în funcție de utilizarea ce urmează a fi dată și de numărul de persoane din casă. Toate astea fără să ne gândim câtă electricitate consumă o friteuza

Cum îți afectează o friteuză cu aer factura de energie electrică?

friteuza fără ulei de la xiaomiDupă cum este logic, utilizarea regulată a friteuzei cu aer va face ca prețul facturii să crească considerabil. In orice caz, printre multele pe care le folosești acasă exista si alte electrocasnice care consuma mult mai mult. Dar trebuie sa apreciezi toate avantajele pe care ti le oferă folosirea lui, mai ales gândind la sănătate.

Prin comparație cu alte electrocasnice, acest tip de friteuză nu va cheltui la fel de mult în comparație cu un cuptor, care consumă între 2.000 și 5.000 W, ceea ce îl face mult mai costisitor de aprindere și utilizare.

În orice caz, când vine vorba de sănătate și bunăstare, nu trebuie să fim zgârie brânză.

Este vorba despre corpul nostru să rămână cât mai sănătos posibil și aici apar dispozitive precum friteuza cu aer. Va merita achiziționat chiar daca va crește puțin factura la energie electrica. Dar nici cheltuiala nu va fi excesivă în comparație cu alte aparate electrocasnice.

În plus, nici nu trebuie folosit zilnic. În general, avem tendința de a o folosi foarte ocazional pentru prepararea anumitor feluri de mâncare, precum cartofii prăjiți.

Formula pentru a calcula câtă electricitate consumă o friteuză cu aer

Formula pentru a calcula Câtă electricitate consumă o Friteuza
Formula pentru a calcula Câtă electricitate consumă o Friteuza

Pentru a putea calcula consumului unei friteuze cu aer sau a oricărui alt aparat electric de prin casă trebuie să cunoaștem câteva date de bază.

În primul rând trebuie să determinăm cât timp vom folosi acest aparat pe zi, pe săptămână sau pe lună (numărul de ore).

De asemenea trebuie să știm capacitatea in Watt a aparatului. Această informație vine pe cutia de ambalaj, si de multe ori este specificată pe undeva pe aparatul însuși.

Aceste două cifre va trebui să le înmulțim una cu alta și după acea trebuie să le împărțim la 1000.

Acum rezultatul obținut trebuie înmulțit cu prețul pe kilowatt (această informație o regăsim pe factura de la electricitate)

Să vedem un exemplu practic. Să presupunem că voi folosi friteuza 1 oră în fiecare zi. Si înmulțit 30 de hor întro lună cu 1200 care este capacitatea în Watt în cazul meu ajungem la suma de 360. Împărțim această sumă la 1.000 și obținem rezultatul de 3,6.

La tariful actual de 0,71 Lei kWh înmulțit cu 3,6 ajungem la o sumă de 2,556 Lei pe lună.

Bineînțeles că acest calcul nu este exact deoarece ia în calcul doar prețul energiei electrice pe kWh fără a ține cont de alte cheltuieli cum ar fi suma pe care o plătim lunar pentru închiriere contoarului sau alte taxe care uneori intervin în factură. Oricum ne dă totuși o idee de costul utilizării unei friteuze cu aer.

Oricum no trebuie să facem un împrumut pentru a plăti consumul pe care îl face acest aparat.

Câtă electricitate consumă o Friteuza cu aer în 30 de zile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
%d blogeri au apreciat: