­čö╝ Beneficii ╚Öi ­čö╗ Riscuri ale g─âtitului cu friteuz─â f─âr─â ulei

A devenit NECESARE în bucătărie. De aceea am ajuns să explic câteva dintre beneficiile și riscurile gătitului cu o friteuză fără ulei, aparatul la modă care triumfă pe toate site-urile și magazinele.

Friteuza este unul dintre aparatele care a fost cel mai prezent in bucătăriile noastre. Cu toate acestea, vremurile s-au schimbat și în zilele noastre ne pasă mai mult de sănătatea și hrana noastră.

Aici se află noua versiune, friteuzele cu aer (sau fără ulei), care au fost cel mai bine vândut obiect de bucătărie anul trecut și continuă în anul acesta.

Popularitatea acestui electro domestic este de net─âg─âduit, ceea ce nu este o surpriz─â av├ónd ├«n vedere c─â oamenii devin din ce ├«n ce mai con╚Ötien╚Ťi de lucrurile pe care le m─ân├ónc─â ╚Öi vor s─â evite anumite excese.

Recent am explicat ╚Öi c├óteva gre╚Öeli pe care le po╚Ťi face la achizi╚Ťionarea acestui aparat, dar ├«n acest articol venim s─â explic─âm marile beneficii ╚Öi alte c├óteva dezavantaje atunci c├ónd g─âte╚Öti cu friteuza cu aer.

Ele v─â ajut─â s─â economisi╚Ťi energie

Acesta este ceva ├«n care am aprofundat deja ╚Öi am verificat ├«n ceea ce prive╚Öte cuptorul cu aer, marele s─âu competitor. ╚śi este c─â un buc─âtar a g─âtit aceea╚Öi mas─â, aripioare de conopid─â vegane, ├«n acela╚Öi timp pe parcursul a dou─â zile.

Beneficii și Riscuri ale gătitului cu o friteuză fără ulei

Re╚Ťeta original─â din friteuza cu aer a cerut 30 de minute la cuptor, a╚Öa c─â ea a redus acel timp la jum─âtate ╚Öi a pus friteuza cu aer la 200 de grade timp de 15 minute. Graficul contorului a ar─âtat c─â costul a fost mai redus.

A doua zi au repetat procesul cu cuptorul. L-au pus la 200 de grade, aceeași temperatură ca la friteuza fără ulei. Le-a luat 11 minute sa încălzească cuptorul si apoi au pus conopida pe o tava inca 30 de minute. Costul a fost uluitor, mai mult decât dublu.

Vorbim de ceva care este cu 50% mai scump, ceea ce, v─âz├ónd situa╚Ťia infla╚Ťionist─â pe care o tr─âim ├«n prezent, este o diferen╚Ť─â destul de mare.

­čž¬ Te po╚Ťi contamina

Sun─â pu╚Ťin catastrofal, dar cu siguran╚Ť─â este adev─ârat. Marea problem─â este c─â de multe ori ignor─âm instruc╚Ťiunile care ne apar atunci c├ónd g─âtim anumite alimente ├«n friteuza f─âr─â ulei.

Toate acestea pot duce la o proasta decongelare sau poate c─â nu ajungem s─â elimin─âm 100% bacteriile prezente in unele tipuri de alimente.

Nivelurile de salmonella din f├ó╚Öiile congelate de pui pane au fost ├«ntr-adev─âr periculos de mai mari at├ót ├«n ÔÇőÔÇőacest aparat, c├ót ╚Öi ├«n cuptorul cu aer.

3 motive pentru care NU trebuie s─â CUMPERI o Friteuza cu aer

Mai pu╚Ťine gr─âsimi ╚Öi calorii

Printre avantajele friteuzelor f─âr─â ulei, cel mai mare dintre toate este c─â ne permite s─â consum─âm pr─âjeli ├«ntr-un mod s─ân─âtos ╚Öi f─âr─â ulei, garant├ónd toat─â savoarea ╚Öi textura pe care ni le poate oferi o friteuz─â conven╚Ťional─â. Are un design mai elegant, nu pateaza sau stropi si este foarte u╚Öor de sp─âlat.

Fiecare brand ├«╚Ťi va oferi diferite date calorice, este adev─ârat, iar consumul de gr─âsimi va fi ├«ntotdeauna mai mic. Toate acestea au un impact asupra standardului nostru de trai ╚Öi astfel evit─âm s─â suferim de obezitate sau probleme cardiovasculare, principala cauz─â de deces prematur la nivel mondial.

Anumite alimente pot genera mai mult colesterol

Aten╚Ťie la acest punct pentru c─â da, acest aparat este benefic pentru s─ân─âtatea noastr─â general─â, dar aten╚Ťie la unele nuan╚Ťe. Pe╚Ötele g─âtit la temperaturi ridicate poate produce ceea ce este cunoscut sub numele de oxidare a colesterolului (COP).

Produsele care au în sine colesterol, atunci când sunt supuse la o temperatură foarte ridicată, se oxidează, provocând boli cardiovasculare, cancer și alte boli. Ei califică acest lucru cu pește pentru că este hrana cu care au putut demonstra acest aspect.

Reu╚Öim s─â p─âstr─âm nutrien╚Ťii alimentelor

S─â mergem cu un punct foarte pozitiv ╚Öi anume c─â datorit─â friteuzei cu aer reu╚Öim ca toate propriet─â╚Ťile grozave ale unor alimente s─â fie p─âstrate 100% atunci c├ónd le g─âtim.

Mai exact, vorbim despre legumele care se g─âtesc aici ╚Öi despre vitaminele C, E ╚Öi polifenoli (micronutrien╚Ťi g─âsi╚Ťi ├«n mod natural ├«n plante) pe care reu╚Öim s─â le men╚Ťinem. Vom ob╚Ťine nu doar mai multe nutrimente, ci ╚Öi o textur─â crocant─â ╚Öi o arom─â grozave.

Aceste rezultate sunt atribuite utiliz─ârii sc─âzute a uleiurilor ╚Öi riscului mai mic de oxidare a gr─âsimilor din aceste alimente (am v─âzut deja c─â poate fi d─âun─âtor ├«n altele ├«n func╚Ťie de temperaturi).

­čö╝ Beneficii ╚Öi ­čö╗ Riscuri ale g─âtitului cu friteuz─â f─âr─â ulei

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus
%d blogeri au apreciat: